Stichting Gas DrOvF

Gaswinning in Zuid-West Drenthe Noord-West Overijssel en Zuid-Oost Friesland

Waar GasDrOvF voor staat

Stichting GasDrOvF wil er zijn voor allen die zich zorgen maken over gaswinning in Zuid-West Drenthe, Noord-West Overijssel en Zuid-Oost Friesland.
GasDrOvF stelt zich als doel het verwerven van kennis, het geven van voorlichting en het bouwen aan een sterk netwerk om tegengas te kunnen geven in de gemeenten Westerveld, Steenwijkerland en Weststellingwerf.

Eén van de speerpunten van GasDrOvF is het realiseren van een onafhankelijk meetnetwerk. 

Waarom is volgens Stichting GasDrOvF zo’n meetnetwerk zo belangrijk?

Gaswinning in de kleine velden breidt zich uit en intensiveert zich. In deze regio is dit duidelijk waarneembaar in Diever/Wapse, Vinkega, Blesdijke, De Blesse en Oldelamer. Verder is er in Noordwolde en Rottum de aankondiging van het voornemen tot het aanboren van nieuwe gasvelden. In Vledderveen dreigt middels een rijkscoördinatieregeling een geheel nieuwe put geslagen te gaan worden. In Eesveen is ingestemd met een vertienvoudiging van de gasproductie. Daarnaast bevindt zich eveneens nog het uitgeproduceerde gasveld Nijensleek in dit gebied waar productiewater van verschillende anderen putten gedumpt wordt. Veel activiteiten in onze diepe ondergrond hebben onafhankelijk van elkaar impact maar beïnvloeden elkaar ook nog eens wederzijds.

 

 

Over ons

Volgens het mijnbouwbedrijf valt een gebied van 5 km vanaf de randen van een gasveld binnen de invloedsfeer van gaswinning. Voor Westerveld, Weststellingwerf en Steenwijkerland levert dat het bovenstaande beeld op.